Navigace

Má smysl mít firemní zápis v katalogu Najisto?

Pokračujeme v našem seriálu o nabídkách firemních zápisů na internetu. Najisto je další z firemních vyhledávačů. Chce se ale trochu odlišit od tradičního pojetí vyhledávání Firem - tomu odpovídá už…


Pokračujeme v našem seriálu o nabídkách firemních zápisů na internetu.

Najisto je další z firemních vyhledávačů. Chce se ale trochu odlišit od tradičního pojetí vyhledávání Firem – tomu odpovídá už úvodní stránka, na které je jen vyhledávací pole, žádná nabídka kategorií.

najisto

Najisto provozuje Centrum holdings, s.r.o. snaží se tak následovat Seznam.cz s jeho Firmy.cz.

Najisto se snaží prodávat více než tradiční firemní zápis tzv. mikrostránku, která vypadá následovně:

husky-najisto

Všechny mikrostránky jsou pochopitelně stejné. Velké množství lidí se domnívá, že jim tato firma vytvoří webové stránky zdarma. Bohužel není tomu tak.

Webové stránky využívají jednotného vzhledu, jednotného technického řešení. Mění se pouze logo, obrázek v hlavičce a obrázek na pozadí.

Samozřejmě se personalizují informace textového charakteru tzn. kontaktní informace, obsah z hlediska nabízených služeb, produktů, apod.

Taková nabídka může leckoho zmást, protože taková mikro-stránka je umístěna na vlastní doméně. To znamená, že se tváří jako naprosto autonomní webové stránky.

Pochopitelně tyto stránky nemají nic společného se zakázkovou tvorbou webových stránek, které se tvoří na míru vašim potřebám. Proto není na místě uvažovat o tom, že by tato prezentace byla primární prezentací vaší firmy na internetu – to znamená, že byste své webové stránky úplně zrušili a svojí doménu přesměrovali na podobnou mikro-stránku.

Příklady několika mikrostránek služby najisto.cz:

http://www.obleceni-outdoorove.cz/
http://www.suzuki-praha.cz/
http://www.stredniskolyvpraze.cz/
http://www.prodej-mobilnich-telefonu.cz/

Jak jste si jistě všimli, je jedno jestli se jedná o autoservis, nebo mobilní telefony, vždy se jedná o stejnou šablonu s velmi drobnými úpravami.

Webové stránky vytvořené v rámci systému Najisto mohou mít zkopírované texty, které buď naprosto zničí jakýkoli přínos takových webových stránek, nebo mohou poškodit pozice vašich webových stránek.

Pokud už se tedy pro tuto službu rozhodnete, ohlídejte si alespoň to, aby byl obsah na mikrostránce opravdu unikátní.

Firemní zápisy se zobrazují klasicky po zadání konkrétního vyhledávacího dotazu pod sebou s tím, že jsou promovány podle toho, jaký má firma zaplacený tarif a po kliku na konkrétní firmu buď odkazují na firemní profil, kde je více informací o firmě, nebo odkazují mimo najisto.cz na mikrostránku, která je na vlastní doméně. Přičemž defail firmy je velmi podobná mikrostránce.

screencapture-najisto-centrum-cz-region-praha

Zavřít