Navigace

Co Češi nejvíc vyhledávají v roce 2018?

Máme za sebou už více než půlku letošního roku, a tak je možná na čase trochu analyzovat a vzpomínat. Co jsme za poslední měsíce nejvíce vyhledávali, co nás zajímalo, v čem jsme se chtěli vzdělávat,…


Máme za sebou už více než půlku letošního roku, a tak je možná na čase trochu analyzovat a vzpomínat. Co jsme za poslední měsíce nejvíce vyhledávali, co nás zajímalo, v čem jsme se chtěli vzdělávat, čím jsme žili? Je to k nevíře, ale tohle všechno o nás prozradí trendy ve vyhledávačích.

Vyhledávače na konci každého roku vydávají zhodnocení a prozrazují nám, o co jsme měli během posledních 12 měsíců největší zájem. My ale nebudeme čekat až do ledna a na nejhledanější výrazy 2018 se podíváme již nyní. Co Češi v poslední době nejvíce vyhledávali? Podívali jsme se na zoubek trendům na Googlu i Seznamu a po pravdě řečeno, žádné velké rozdíly mezi jejich uživateli jsme neobjevili. Vyhledávaná témata byla podobná.

Je léto a vedra, takže není divu, že mezi top vyhledávané pojmy posledních měsíců patří:

  • klimatizace,
  • mobilní klimatizace do bytu,
  • žralok egypt,
  • čas odletu na korfu.

Občas se člověk ale diví výrazům jako „kde koupit vyhřívanou dečku“. Toto je konkrétně 6. nejvyhledávanější dotaz za měsíc červenec pro kraj Vysočina na Seznam.cz. Na Vysočině byla asi zima.

Slavná jména se v top výsledcích vyhledávání objevují hodně často, častěji však na Googlu než na Seznamu. Byl to třeba Robert Redford, který ohlásil konec herecké kariéry. Rick Genest, potetovaný model, co spáchal sebevraždu. Zesnulý Ilja Racek. Zraněná Demi Lovato. Petr Krčál a Táňa Malá se svými opsanými diplomkami. Ronaldo přestupující do Juventusu.

Se známými osobnostmi se však pojí také jedna zajímavost. Před necelým měsícem svět obletěla zpráva, že vyhledávač Google vrací na slovo „idiot“ obrázky Donalda Trumpa. Všichni se samozřejmě jali to vyzkoušet, a tak se idiot rychle vyhoupl mezi nejvyhledávanější výrazy. Možná budete překvapeni, ale nejde o hoax, však to vyzkoušejte sami. Ostatně tím, jak bylo jméno Trumpa spojováno s „idiot“ v různých článcích, které na toto téma vyšly, se tento „omyl“ pouze posílil.

Na Googlu byl velký zájem o fotbal, moto GP, ME v atletice a obecně sporty. Na Seznamu se vyhledávají spíš akce lokálního působení:

  • technoparty ústí nad labem,
  • barvy léta poděbrady,
  • kino metro prostějov program,
  • festival colours of ostrava 2018,
  • letní filmová škola 2018,
  • létofest České Budějovice,
  • sraz harley davidson praha.

Takže jsme si udělali rychlý průlet tím, jaké akce se na území ČR v poslední době konaly. Můžeme si také všimnout, že oproti předchozím letům se skladba trendů moc nemění. Například loni se na hodně googlil dotaz „lidl eshop“. Ve středočeském kraji byla v červenci nejvyhledávanějším pojmem „penny hra“.


Zavřít